О нама

Добро дошли! Сајт bg011.rs замишљен је као брод за путовање кроз Београд. Онај од пре неколико векова, чак и даље, па све до данас. бг011.рс је времеплов кроз бурну историју овог града, његову културу, уметност, архитектуру, људе велике и мале, боемију... Запловите, укрцавање у току. Број места неограничен. Време путовања такође. Карте су бесплатне.
УПОЗОРЕЊЕ: Овај сајт намењен је свима који су рођени у овом граду или су у њега дошли са стране, који у њему живе трајно и на неодређено, отишли су из њега приремено, а можда и заувек, оне који ће тек да се доселе, или им такво нешто на памет не пада.

Можда помислите да bg011.rs прави група ентузијаста. Искрено, овде нема говора о групи, у питању је двочлана екипа, прецизније супржници. Један је друга генериција београђана, други је стигао крајем прошлог века, дођош. Још искреније, ентузијазам нас је стигао нешто касније, а за то највећу заслугу има Мирко Попов. Хвала му на обимној грађи коју је прикупљао годинама, ми ћемо наставити са истим еланом.
Најискреније, о Београду готово да ништа нисмо ни знали, а, ево, свако мало кад нешто од грађе прочитамо усхиђено питамо једно друго да ли знаш ово...

И тако, са критичном масом текстова, нешто знања из информатике и новинарста, али са неописивом жељом да нечим лешим надахнемо живот, настао је bg011.rs.
Остало ће постати занимљива историја...