Пројекат „ДосијеУметник“ удружења Креативна фабрика Вам представља изложбу Давуда Турковића у кафе галерији Петак.

dosijeUmetnik

Давуд Турковић је рођен у Новом Пазару 04.07.1995.године. Факултет уметности је уписао на Приштинском универзитету са привременим седштем у Косовској Митровици – смер Графика.  Студирање наставља у Новом Пазару пребацивањем са Пристиншког универзитета на ДУНП (Државни универзитет у Новом Пазару) – Департман уметности-студијски програм ликовна уметност. Тренутно је на другој години студија. Члан је удрузења НУЛУС (Новопазарско удружење ликовних уметника-Сопоћани). То је једно од најстаријих и најпоштованијих удружења на просторима ЕX YУ. Са њима је излагао три пута.

2012.године добио је прву награду за карикатуру на~ Ликовном салону младих 2012. ~ чији је организатор била Галерија ММЦ – Нови Пазар. На истом салону је учествовао и 2013.године. У Давудовом ликовном опусу има највише цртежа, али сам се за време студирања на Приштинском Универзитету највише бавио графиком (линорез) и дигиталном графиком. Током стварања ових цртежа, трудио се да једноставне ствари изрази на другачији начин, па је тако ушао дубље у психологију човека.

Давуд о својој уметности: “Моја уметност јесте несвакидашња и погађа у срж само оног ко хоће да је види, а не оног који је само гледа. То што на папиру делује као процес, заправо се развија у вама. Покушавањем да објасните ову уметност речима, Ви причате о себи.“

Отварање изложбе је 19. новембра 2015. у 20х.
Изложба ће трајати до 03. децембра 2015.
Кафе галерија Петак налази се у Ломиној улици бр. 14, у Београду.

Facebook коментари

Comments are closed.