Представа "Воз" по делу америчког писца Кормака Макартија биће премијерно изведена сутра на Новој сцени Звездара театра. Комад је адаптирао Војислав Брајовић, који први пут потписује и режију. У дуодрами о сусрету два човека различитих погледа на свет, Војислав Брајовић игра са Сергејом Трифуновићем.

Војислав Брајовић не само да игра у овом комаду већ га и режира. Позвао је Сергеја Трифуновића да ради са њим.

Сергеј Трифуновић каже да га је Војислав Брајовић вратио у позориште. "Позвао ме је у марту и рекао: 'Послаћу ти један комад да прочиташ и ти ћеш ми рећи колико смо пута ово већ одиграли', у Војином стилу. Ја сам прочитао око пола 12 ноћу, исплакао се, запалио цигару и питао – Када почињемо?", прича Трифуновић.

Тако су се две глумачке звезде, једна са интензивним осећањем одговорности према себи и публици, и друга у латентном сукобу са задатим оквирима, нашле на сцени, у причи о професору атеисти који се бацио под воз а кога спасава верник, бивши робијаш. Они воде расправу о смислу и бесмислу.

"Сама тема је толико добра и негде надопуњује идеју једног комада који сам играо, то је 'Посетилац', с тим што је, ако бих Фројда кога сам играо назвао првосвештеником атеизма, овај професор кога играм је првосвештеник нихилизма", објашњава Брајовић.

Представа ће се тицати свакога, каже Трифуновић. "Представа би требало да почне… Она би требало да почне у главама људи када изађу из позоришта. Она почиње тада", истиче звезда српског глумишта.

По том Макартијевом комаду снимљен је филм у којем играју Томи Ли Џонс и Семјуел Л. Џексон. Драму "The Sunset Limited" превели су Милица и Бранислав Михаиловић. Сцену и костиме потписује Јелисавета Татић Чутурило.

Читај даље („РТС“)

Facebook коментари

Пошаљите коментар