Министар културе и информисања Иван Тасовац и градоначелник Суботице Јене Маглаи потписали су уговор о наставку финансирања обнове зграде Народног позоришта у Суботици.

Министар културе и информисања Иван Тасовац рекао је приликом потписивања уговора, да је велика привилегија и одговорност када је човек у позицији да завршава све оне послове које нису завршили његови претходници.

Тасовац је рекао да је за Министарство културе и информисања Народно позориште у Суботици један од пројеката од капиталног значаја, не само због важности стварања културне инфраструктуре, већ и због онога што је следећи корак, који уједно представља и суштину – стварање свих услови за рад ансамбла и за уживање публике у његовом таленту и умећу, саоппштило је Министарство културе.

"Сматрам да је ово добар пример сарадње различитих нивоа власти", додао је Тасовац.

Реконструкцију Народног позоришта у Суботици заједничким снагама подржавају Министарство културе и информисања, Секретаријат за културу и јавно информисање АП Војводине и Град Суботица.

Зграда Народног позоришта у Суботици, споменик културе од великог значаја, налази се у оквиру Градског језгра Суботице, утврђеног за просторно културно-историјску целину од великог значаја.

"Драго ми је да смо потписали уговор о наставку реконструкције Народног позоришта, чиме је испоштован договор који су Министарство културе и информисања и Град Суботица постигли на почетку године. Такође ми је задовољство што у суфинансирању реконструкције учествују Република Србија, АП Војводина и Град Суботица", рекао је Маглаи.

Додаје да се, завршетком поправке крова и фасаде, стварају услови за почетак реконструкције унутрашњег дела зграде позоришта.

Реконструкција зграде Народног позоришта у Суботици започета је 2007. године.

Након застоја у трајању од пет година, крајем 2014. године постигнут је договор да средства за даљу обнову заједно обезбеде републички, покрајински и градски органи власти.

У 2015. години, за наставак радова у оквиру пете фазе, опредељено је укупно 225 милиона динара.

Тим средствима завршени су радови на "старом" делу зграде, а очекује се финализација обнове свих косих и равних кровова на објекту, наведено је у саопштењу.

Читај даље („РТС“)

Facebook коментари

Пошаљите коментар