У уторак 3. новембра 2015. године у 13 часова у Универзитетској библиотеци "Светозар Марковић" у Београду биће отворен Франкофони центар за универзитетску успешност.

Центар ће, захваљујући најновијој телекомуникационој опреми и богатим дидактичким ресурсима, допринети даљем успостављању бројних и важних академских веза између научних заједница Србије, Француске и франкофоних земаља.

Могућности за виртуелно повезивање и умрежавање научника, истраживача и студената које тај центар пружа омогућиће одржавање бројних предавања, али и консултација и свих других облика сарадње без уобичајено високих трошкова путовања.

Најновија дигитална опрема, алати и материјали који ће научној заједници Србије бити на располагању у овом центру омогућиће нашим истраживачима и студентима равноправан приступ научним ресурсима и мрежама знања на европском нивоу.

Ослањајући се на богату франкофону традицију која одавно постоји на Универзитету у Београду, Франкофони центар за универзитетску успешност је дидактички простор опремљен савременим наставним средствима и техничком опремом, где ће предавачи, истраживачи и студенти из Србије, Француске и других франкофоних земаља моћи да се образују, сусрећу и разговарају.

Центар се отвара уз помоћ Универзитетске агенције за франкофонију(АУФ), организације која подстиче академску сарадњу међу франкофоним универзитетима.

На отварању ће говорити: Владимир Бумбаширевић, ректор Универзитета у Београду, Кристин Моро, амбасадорка Француске у Србији, Фабијен Флори, директор Канцеларије АУФ-а за Централну и Источну Европу и Александар Јерков, директор Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" у Београду.

Читај даље („РТС“)

Facebook коментари

Пошаљите коментар